top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıYoka System

YOKA UZMANLIK PROGRAMI

bu bedenin içinde bulunduğunuz sürece onun kölesi değil efendisi olmayı seçin. bunun için yoka sistemi size yardımcı olacaktır.





Bir insan felç kalıyor ve doktorlar ona bir daha yürüyemeyeceğini söylüyor. Ama o daha önce edindiği yoga bilgisi sayesinde pes etmiyor ve fraksiyon, masaj, farklı hareketler deneyerek yavaş yavaş kendini şifalandırıyor ve bugün kazanın üzerinden 60 sene geçmesine rağmen torunlarıyla yarışıyor. Bunu başaran kişi babam Yogi Kazım Gürbüz.

“İnsanların hastalık diye isimlendirdiği, beyin ile kuyruk sokumu arasındaki bölgede, eklem aralarındaki şikayetlerini, beyindeki merkezleri açmak suretiyle, kendi güçlerine, ruhlarının hakimiyetine teslim ettiğim zaman, insanların sağlıklı ve mutlu yaşadıklarını gördüm.” Yogi Kazım Gürbüz

Yoka Sistemi Yoka Serisi, Yoka Masajı, Yoka Terapi, Su Yokası'ndan oluşur. Bu eğitimin ilk 3 modülü Yoka Serisi üzerine kurulmuştur.


program içeriği

Birinci modülde, Yoka Sistemi®'ni uygulamak ve vücudunuzdaki etkisini doğrudan deneyimlemek için temel bilgiler edineceksiniz. Yoka Sistemi® Master Eğitmenleri, size hareketleri kendi başınıza uygulayabilmeniz için gereken sıra, hız ve varyasyonlar konusunda rehberlik edecektir. Tekrarlarla uygulamanın etkisini doğrudan hissedeceksiniz.

Program sonunda uzmanlaşacağınız bazı alanlar:

- Bedende güç, dayanıklılık ve esneklik oluşturma

- Kendi pratiğiniz için etkin uygulama ilkeleri

- Yoka® hareketlerinin doğru ve güvenli uygulanması

- Hizalamanın temelleri, biyomekanik ve anatomi bilgisi


İkinci modülde, sistem hakkındaki bilginiz kadar pratik hakkındaki bilginizi de geliştirecek, derinleştirecek ve genişleteceksiniz. Sistemin mantığına, daha derine dalıyoruz ve Yoka® serisinin daha karmaşık hareketlerini öğreniyoruz. İlk modülden sonra pratiğinizde rutine ulaştığınız ve daha fazla güç ve anlayış geliştirdiğiniz için, artık dayanıklılık ve hız gerektiren uygulamalara güvenle geçebileceksiniz. Çeşitli durumlarda uygulanacak varyasyonlar üzerinde çalışacağız. Lokomotor sistemin biyomekanik ve fonksiyonel anatomisi hakkında bilgilerinizi derinleştirecek ve en yaygın problemlerle baş etme yollarını inceleyeceğiz. Ayrıca Yoka®'nın kardiyovasküler sistem ve solunum sistemi üzerindeki etkileri konusunda anlayış geliştireceğiz.

Program sonunda uzmanlaşacağınız bazı alanlar:

- Güvenli ve daha etkili bir uygulama prensibi ile kendi pratiğinizde derinlemesine ilerlemek

- İleri Seviye Yoka Sistemi® hareketlerinin doğru uygulanması

- Hizalanma, biyomekanik ve anatomi hakkında derin ve ayrıntılı bilgiler edinilmesi

- Yoka Sistemi®'nin eğitici yönleri

- Yoka Sistemi®’ndeki varyasyonlar ve Vinyasa Kramaof hareketleri


Üçüncü modülde, Yoka Sistemi® 'nin nasıl öğretileceğini öğreneceksiniz. Kendi pratiğinizde geliştiniz ve artık yetkin bir Yoka® Eğitmeni olmak için yeni beceriler kazanmaya ve tüm parçaları bir araya getirmeye hazırsınız. Tüm seriyi etkin ve kolay bir şekilde nasıl öğreteceğinizi adım adım uygulanacak bir yöntemle öğreneceksiniz. Derslerinizi, başlangıçtan ileri seviyeye kadar farklı seviye öğrencilere uyarlamak için, varyasyonlar kullanmayı öğreneceksiniz.

Ayrıntılı öğretim materyalleri sunacak ve sizi farklı seviyelerde sınıflar oluşturabilmeniz için yönlendireceğiz. Özel bir eğitmen tarafından desteklenerek; komutları, öğrencinin gözlemlenmesini ve duruşlardaki düzeltmeleri öğreneceksiniz. Öğrencinin pratiği doğru uygulaması ve sakatlanmaları önlemek için öğretme becerilerinizi geliştireceksiniz.

Size, öğrencilerinizin karşılaşabileceği zorluklarla nasıl başa çıkacağınızı ve Yoka® dersinizi nasıl düzenleyip tanıtacağınızı göstereceğiz. Bu modülün sonunda Yoka® Sistemini öğretmek için bir sertifika alacaksınız.

Öğretme becerilerinizi geliştireceksiniz. (Öğrenciyi gözlemleme, olası hataları bulma, hareketlerde düzeltmeler, elle düzeltme teknikleri, doğru hareket teknikleri, uyum vb.)

Program sonunda uzmanlaşacağınız bazı alanlar:

- Grup dersi nasıl öğretilir?

- Farklı seviyelerdeki öğrencilere sistemi öğretmek - yetkin bir eğitmen olmak için becerilerinizi geliştirmek

- Yoka® hareketlerini öğretmenin, desteklemenin ve düzeltmenin etkili yollarını öğrenmek

- Uygulamanın farklı bireylere uyarlanması

- lokomotor, kardiyovasküler ve solunum sistemi fizyolojisini anlamak ve öğrenmek


#yoka #yokasistemi #yokasystem #yogikazım #yogi kazimgurbuz #yokaseries

51 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page